KLMAIL.DK

 


LIVET I MIN HAVE

 


HAVENS BEDE

 


ROSERNE

 


BÆRENE

 


KØKKENHAVEN

 


FRUGTTRÆERNE

 


TERASSEN

 


DRIVHUSET

 


HUSETS ØVRIGE
P
LANTER

 


HAVEDAGBOGEN

 


RODEKASSEN

 

 

Du er også velkommen til at sende mig en mail hvis du skulle ønske at kontakte mig.

kontakt@klmail.dk

 

 

Mine bedste Links

 


Skøn havebolg for de haveglade. Massere af tips, triks og vidunderlige billeder

 

 


Havenyt.dk -
God All-round haveside

 

 


Salg af alverdens frø

 

 

    

 

Ældre indslag vil løbende blive flyttet over fra "Livet i min have.."


Livets gang i haven... 

 

14 Juni 2010

Syntes at jeg mangler blomster i haven, men efter at have været en tur rundt med kameraet bliver det da alligevel til lidt ;o)

Er det ikke forunderligt som hver blomst har sin helt egen særegenhed og personlige udtryk? Naturen er en vidunderlig ting, som bare ikke kan andet end gøre en i godt humør.

 

11 Juni 2010

Hvor bliver man dog bare demotiveret af al den regn. Jeg havde sådan glædet mig til at skulle nyde forsommeren i min have. Få plantet alle mine små planter ud, og bare nyde solen og varmen, ovenpå den kolde og lange vinter. Men sådan skal det åbenbart ikke være.

Jeg har dog fået plantet en del af det ud. Halvdelen tror jeg. Men jorden er så våd nu at den ikke vil have godt af at jeg graver i den.

Vejret er også en af grundene til at jeg ikke rigtig har fået skrevet noget i et stykke tid. Men nu sad jeg hele aften i går og forsøgte at få styr på alle de billeder jeg har taget af haven i foråret og forsommeren. Så måske jeg får tid til at ligge nogen af dem ind i aften? Det håber jeg.

 

Min Lauerbær er også død. Jeg håbede - og den har ellers fået lov til at stå i drivhuset, men desværre. Tør og vissen var der - ingen nye skud. Så den har jeg måtte kassere. Så det eneste der er tilbage af vores "eksotiske" planer er Citrus træet.

 

MEN jeg plantede nogle citron og appelsin sten for en lille mdr. siden. Og søreme om ikke der er kommet en lille citronplante (billede følger). Så det er jeg godt nok spændt på. Håber jeg kan holde liv i den. Jeg er godt klar over at der i hvertifald vil gå 3 år før jeg vil se skyggen af en blomst/frugt. Men det er jo netop med til at gøre det endnu mere spændende.

Næste skridt i denne retning er at jeg skal have pottet den om.

 

18 Maj 2010

 Så har jeg igen købt planter hos Odenia. Denne gang har jeg købt:

Petuniaerne fik man RIGTIG billigt, da de ikke kunne fortælle hvilke farcer der var tale om. Åbenbart var planteskiltene blevet væk!!!

Glæder mig til at se det hele i blomst. Det er jo nogle små nuttede planter man får når de kommer hjem!

 

27 April 2010

Ja nu må man da sige at der sker en hel masse ude i haven. Drivhuset bugner af en masse små planter. Jeg har fået priklet det meste af det jeg har sået. Artiskokkerne har jeg plantet om så de kunne få lidt mere plads. Desværre er ALLE mine knolde døde. Da jeg plantede dem i potter i drivhuset, så de godt nok lidt sølle ud - men jeg tog chancen. Og det er jo efterhånden længe siden. Så forleden vendte jeg bunden i vejret på en af dem og den var RÅDEN. Ög det viste det sig at de alle var. Så ingen Dahlier og Callere tilbage. Så jeg skyndte mig ud for at købe nye, som jeg straks pottede. Jeg har købt:

 

 

 

1 Dahlia, Anemone INCA

 1 Dahlia, Topmix RED

 1 Dahlia, Decorative SILVER YEARS

 1 Dahlia, Decorative OSIRIUM

 3 Dahlia, Pompon GLOW

 3 Dahlia, Pompon SNOWFLAKE

 1 Calla, Aethiopica PINK

 1 Calla, Aethiopica BLACK BEAUTY

 

Derudover har jeg også købt mig nogle ranunkler - har prøvet før uden held. Men nu prøver jeg igen.

 10 Ranunkel, Violet

 10 Ranunkel, Pink

 10 Ranunkel, Hvid

 

I Netto fladt jeg over 2 lilla Klokkeblomst, Camponula som jeg har plantet ie de 2 små blå/lilla bede.

Og så har jeg også fået sået:

 Skabiosa, Sørge - "Black Knight"

 Djævlen i busken - "African Bride"

 Tusindfryd - "Pomponette" (Staude)

 Rosenkrave (Staude)

Og så Squash....

 

Derudover har jeg sat perlehyracinter ud imellem mine roser. Så er der da lidt farve i bedet om foråret.

Også er jeg igang med at luge i det "store" blomsterbed - og omrokere på lidt af det.

Jeg har idag også købt læggekartofler - håber at få lagt dem imorgen.

 

10-11 April 2010

I denne week-end er der så blevet lavet lidt af hvert. Poolen er blevet "åbnet" - så nu venter vi bare på godt vejr - og at den bliver fin og klar.

Har været i hjem og fix og købe 2 palmer (ens). En hørpalme. "Chamaerops Excelsa". Iflg. Hjem & Fix skulle den kunne klare ned til -15°C frost. Så den vil forhåbenlig kunne klare sig lidt bedre end den vi jå nok desværre har midstet denne vinter.

Har på nettet fundet flg. info:


Chamaerops excelsa, Hørpalme 

Kan overvintre udendørs på en beskyttet plads, den bør vinterdækkes ved, at man samler bladene og binder dem sammen med granris eller andet ikke tæt materiale.
Plantes i let jord, gødes med en n.p.k. gødning i vækstsæsonen.
vandes moderat, gerne med regnvand, da den ikke bryder sig om vand med stort kalkindhold.

 

 

Samtidig købte jeg 2 slags Spanske Marguritter. En lilla og en hvis/lilla. Dem har jeg så lavet en masse stiklinger af. Spændende at se om det virker. Jeg har dyppet dem i roddanner inden - og vandet jeg vandede med fik en smule Atamon i. Så nu håber jeg at jeg i starten af maj har en hel masse planter. Købte også 6 pelagonier. Så de står i drivhuset og venter på varmere vejr.

 

Derudover har jeg fået sået (Alle hjemmehøstede frø):

 

Mamelukker - Rose/hvid

Jumfru i det grønne - Ukendt farve

Engletrompet - Hvid (gamle frø - ikke sikker på om de stadigvæk kan spire)

Mexicansk Solblomst - div. farver

Løvemund - bl. farver

Gazania Sunshine

Nogle hvide & Lilla blomster jeg har fået af en af naboerne.

 

Derudover fik jeg i køkkenhaven sat stikløge (gule og røde), sået radisser, pulsalat, Iceberg salat, Dild og Bredbladet persille.

 

07 April 2010

Ja så har jeg igen brugt en masse penge. Jeg var inde og kigge på en hjemmeside der hedder Odenia.dk, som sælger små planter. Siden blev anbefalet af Claus Dalby, i hans helt vidunderlige Haveblog. Hvis i endnu ikke har stiftet bekendskab med den så er det på tide. Der kommer daglig nye insprirende indslag, tips, triks og de skønneste billeder fra hans have. Jeg har også modtaget nogle af hans valmuefrø - og glæder mig rigtig meget til at skulle nyde synet af dem. Jeg har en svaghed for de blå/lilla blomster.

Men som sagt - www.ClausDalby.dk er bestemt et besøg værd.

 


Men som nævnt i starten har jeg været inde og bruge penge på Odenia.dk. Jeg har købt:
Vanilla Butterfly - En art marguerit
Chocamocha - Kakaoblomst
Diana, Princess of Wales - Fuchsia
Lavender Bouquet - Petunia
Melon Symphony - En art marguerit

Samt 2 poser til "hængende haver" - er RIGTIG spændt. Nu håber jeg så bare at blomsterne kan overleve i mit ikke opvarmet drivhus. At det ikke er FOR tidligt....

 

05 April 2010

REGN!! Det bliver bare ved og ved.
Jeg har også fået sået ...

Saxifraga umbrosa ”Elliotts Variety” Porcelænsblomst.

Thalictrum Delavayi - Violfrøstjerne
Sidalcea Hybrids Pink- Silkekatost (sået i feb. (tror jeg))

Verbascum Phoeniceum ”Violetta”-Purpur Kongelys

Nigella papillosa 'Midnight', Jomfru i det grønne

 

31 Marts 2010 - fortsat 2

Så lykkedes det!! Jeg fandt et fersentræ. Det blev en "Frost". Ifølge den lokale planteskoledame skulle denne være dejlig saftig. Så det glæder jeg mig til.

 

 

31 Marys 2010 - fortsat

Ja så fik jeg sået alle mine Lathyrus frø - det vil sige dem af dem som jeg har kunnet finde. Jeg VED at jeg har nogle frø liggende et eller andet sted fra dem jeg havde i haven sidste år. Men jeg kan bare ikke finde dem...

Når men som sagt fik jeg plantet, 3 forskellige slags. Royal Scarlet, Royal Lavender og så nogke som jeg ikke ved hvad hedder men som jeg har fået af en kollega. Men de skulle vist være pink/lilla

Og her står de så på rad og række...

Derudover har jeg sået:

 Purpursolhat (staude - se Havens bede)

 Klokkeranke (1 årig)

 

Samt hovedsalat, Iceberg, pluksalat og radisser.

 

 

31 Marts 2010

ØV ØV ØV - REGN!! Det har regnet hele formiddagen og har bestemt ikke været have vejr. Men så har jeg da fået lavet lidt på min side her...

Tror jeg om lidt vil køre ned på planteskolen og se om ikke jeg kan finde mig et nyt ferskentræ som erstatning for det jeg gravede op her tidligere på foråret. Forhåbentlig vil det så denne gang lykkes mig at vælge et som rent faktisk SMAGER godt. Jeg skal også ned i drivhuset og have sået mine Lathyrys frø som jeg lagde i blød i går.

Men nu ser det da endelig også ud til at det lysner lidt op derude.

 

30 Marts 2010

I dag har jeg sået "Fagerklokke" en smalbladet staude med yndeige illa blomster, den bliver optil 80 cm høj. Måske en enket eller 2 af dem skal mellem mine roser? 

Jeg har også sået 1 årig sommerfloks, en blandingsfarve. Det bliver spændende at se.

Jeg har sat dem i drivhuset - så nu håber jeg bare ikke at det er for tideligt. Derudover læste jeg i "Drivhusdrømme" af Claus Dalby at man sagtens kunne sætte sine dahlier i jord i drivhuset allerede. Så det har jeg også fået gjort. Der stod dog ikke noget om hvorvidt det var det opvarmede eller bare det almindeligedrivhus. Men jeg tager chancen.

Jeg har også fundet Laurbæren frem fra sit vinterhi i skuret - pottet den om og gødet den. Så nu står den og hygger sig i drivhuset sammen med de 5 jordbærplanter jeg flyttede ind i drivhuset i håb om lidt tidligere bær.

Lathyrus frøene blev også lagt i blød, så dem skal jeg have sået i morgen.

 

28 Marts 2010

Så er alle bede renset og gennemgået for blade og andet affald som har samlet sig i vinterens løb. Meget af det er allrede på vej. Pæonerne titter frem.

Akelejerne er allerede flere cencimeter høje og roserne har sat nye skud.

Vi har også fået malet skuret og carporten - der er glevet så fint.

 

20 Marts 2010

Ja så er der ingen vej uden om mere. Foråret er kommet. Og hvor er det bare vidunderligt. Det er svært at koncentrere sig om ret meget andet en det. Har gået adskellige runder i haven for at inspicere det hele. Og der er LIV!! Så bl.a. at oreganoen er begyndt at titte frem med nye skud. Så jeg skyndte mig at skære klippe den ned så jeg ¨kan få en flot tæt plante. Og selvom det regner er det dejligt at kunne gå herude. Vi startede med at tømme drivhuset - og nu hvor vi så var igang fik jeg søreme også vasket det ned. Regnen havde opløst meget af snavset, så det var kan så slemt i år som det har været tidligere år. jeg tror også at frosten og sneen har gjort at algerne ikke har haft helt så gode vilkår som tidligere år. Ihver'tifal' var der ikke så meget af det som der plejer.

Nu er drivhuset ved at være klar til at jeg kan gå igang med at så.

 

21 Oktober 2009

Så er mine nye roser endelig kommet. Jeg fik plantet de første 6 her til aften. Resten må plantes imorgen.

(Se flere detaljer inde på "Roserne" i Havens zoner.)

 

18 Oktober 2009

Så fik jeg også sået violfrøstjerne og xxx i et lille "børnehavebed" ved siden af mine etageløg. Jeg har dog kun sået ca. ½delen af frøene. Til februar prøver jeg med resten tror jeg.

Fik også lavet en lille "dekoration" til at have stående foran køkkendøren. 2 asterns, med lidt lavendelblade og små kviste at den stedsegrønne stukket ind imellem.

 

klmail.dk © 2009