Calamondino - '"Citrus Mitis"

 

Frugttræerne

Haven

Forsiden

 

I foråret 2008 købte vi et citrus træ i Bilka. Det står enten på vores terresse eller i mit drivhus i foråret og om sommeren. Træet frugter er bestemt ikke værd at spise - men hyggeligt er det da at have den sydlandskestemmning så tæt på.

   
Herkomst -
Afstamning -
Vækst -
Blomstring Flittigt - flere gange årligt.
Produktivitet Hele året
Plukketid Hele året
Udseende Små manderinligende frugter
Kvalitet Ikke være at spise
Sundhed -
Vurdering -
Bestøvning Bestøves via insekter - eller med en pensel
Anvendelse Mest til pynt
Andet

OPBEVARES FROSTFRIT.

Vandes regelmæssigt fra marts til november. God med specialgødning til Citrus. Når den plantes i ny potte dækkes bunden med småsten eller lega for at få et godt dræn, Jorden skal være en blanding af jord, sand og spagnum. Podningspunktet på stammen skal være over jorden. Herefter vandes rigeligt.

Om sommeren kan planten anbringes udenfor.

 

Historien

Vinter 2009:

Vi besluttede at stille den i vores skur vinteren over. Her har der i alle de år vi har  boet i huset været frostfrit. Men denne vinter har jo som bekendt været værrere end normalt. Så i januar måtte vi finde på en ny løsning. Alle de planter vi havde stillet i skuret - frostfrit troede vi - måtte flyttes. Vi fik lavet en aftale med min mor om at stille dem i vinduet i et af de værelser som hun ikke bruger - og derfor ikke er opvarmet. Er dog bekymret for om ikke det var for varmt for dem lige pludselig. Regner med at få dem hjem igen i slutningen af marts.

Næste vinter skal vi helt klart finde en anden løsning.

 

Forår/sommer 2009:

Den har stået både i drivhuset og på vores terresse. den kom sig rigtig godt efter den alt for varme vinter. Massere af nye blomster, hvor jeg legede bi med en lille pensel. Og der kom da også massere af nye frugter.

 

Vinter 2008:

Vinteren har den tilbragt i samme vindue som den stod i lige da vi købte den. Dette var bestemt ikke optimalt. Alt for varmt for den.

 

Sommer 2008:

Træet står nu på vores terresse.

 

Forår 2008:

Som tidliger nævnt købte vi dette citrus træ i Bilka. De første par mdr. stod den i vores vindue på første sal.

 

 

klmail.dk © 2009